Wielendwinger 5, Leeuwarden

Over de Wielendwinger 5

Een 'pareltje' op één van de fraaiste locaties net buiten de stad Leeuwarden. Het ' Bastioneiland ', is een schiereiland waar architect en voormalig rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol in 2000 een twintigtal woningen ontwierp en realiseerde. Het is er veilig, vrij beschermd en rustig wonen.

De woningen hebben samen en elk afzonderlijk een directe verbinding met water en natuur. Deze woning staat aan de oostzijde, waar het ochtendgloren je begroet met de prachtigste kleuren. De wuivende rietkragen lonken je om op pad te gaan voor een wandeling of een fietstocht. Het water nodigt je uit voor een frisse duik in het gezelschap van eenden en futen.

Vanuit de woning, vanaf het terras – met veel privacy – ben je in direct contact met de elementen, een ultieme belevenis. De huizen kleuren in het licht, door de lucht, het weer, het water en de zon.
Deze waterwoningen hebben een gezamenlijke en fraai aangelegde binnentuin. Daar waar het water de weidsheid geeft, heeft de tuin de beschutting. Groenlingen, spechten, puttertjes, mussen, merels en niet te vergeten heel veel vlinders en bijen vinden er hun schuil- en broedplaats en een 'gedekte' tafel.
Elke woning heeft een eigen terras aan het water met een aanlegsteiger. Bijzonder en uniek aan deze woning is dat de Friese beeldend kunstenaar Marga Houtman de gehele woning aan de binnenkant heeft voorzien van een speelse decoratietechniek. Het geeft een warme en gerieflijke sfeer.
De indeling van de woning is als volgt: 2x hal/entree, toilet, trap naar verdieping, woonkamer met werkhoek en living met schuifpui naar terras, open woonkeuken met keukenopstelling, eethoek en deur naar (zelfde) terras met aanlegsteiger. Op de 1e verdieping zijn 2 slaapkamers waarvan de grootste slaapkamer met prachtig uitzicht, badkamer met ligbad, 2e toilet en douchegelegenheid. Op de 2e verdieping is een ruime slaapkamer met een dakterras met – ook hier weer – een fenomenaal uitzicht, en een kleine slaapkamer met bergruimtes. Het huis heeft veel ingebouwde kastruimtes.

Voorts een garage met zolderberging en een extra parkeerplaats naast de entree van de binnenplaats. Voor bezoekers is een eigen parkeerplaats.

- nabij (fietsafstand) de binnenstad Leeuwarden
- 10 minuten fietsen naar winkelcentrum, wijkgebouw en scholen
- direct nabij (loopafstand) natuurgebied de Groene Ster
- aan open vaarwater (zwemtrap op terras)
- gezamenlijke binnentuin
- aparte VVE m.b.t. gezamenlijk onderhoud e.d.
- vloerverwarming begane grond en badkamer
- prima isolatievoorzieningen
- 4 + 4 zonnepanelen
- energielabel A

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Verkocht
Woonoppervlakte
143 m2
Energieklasse
A
Bouwperiode
2000
Plan bezichtiging

Meer aanbod

Alles bekijken