Wij gaan samen op zoek naar die ene woning

We ondersteunen je graag in het proces voor de aankoop van een woning

Goed advies, beslagen ten ijs en de juiste professionele ondersteuning in deze woningmarkt. Dat is wat wij willen bieden met onze aankoopbegeleiding. 

Wij gaan samen op zoek naar die ene woning! Met 3 gecertificeerde NVM-makelaars en taxateurs heeft Bosma de Witte dè expertise in huis en houden wij jou met beide benen op de grond. 

Kortom je wordt volledig ontzorgd èn goed geïnformeerd over de bouwkundige staat van de woning, de omgeving, woningmarkt en prijzen. 

Met veel ervaring in de stad Leeuwarden en tevens het buitengebied met o.a. woonboerderijen kunnen wij je voorzien van het juiste advies. 

Als eerste op de hoogte van het nieuwste aanbod? Vul dan vrijblijvend een zoekopdracht in.

Wat houdt het in ‘een huis aankopen'?

Het aankopen van een huis houdt in dat je geholpen wordt door een aankoopmakelaar bij de aankoop van een nieuwe woning. Samen met de makelaars van Bosma de Witte ga jij op zoek naar die ene woning! Je ontvangt goed advies, beslagen ten ijs en de juiste professionele ondersteuning. Met de aankoopbegeleiding van Bosma de Witte wordt je volledig ontzorgd en goed geïnformeerd over de bouwkundige staat van de woning, de omgeving, woningmarkt en prijzen. Bij ons ben je aan het juiste adres voor de aankoop van een woning!

Het aankoopproces in stappen

Voordat je een woning gaat aankopen, is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

Stap 1: Financieel inventariseren

Voordat je kunt beginnen met de zoektocht naar een woning, is het verstandig te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Hoeveel kun je lenen en wat zijn dan de maandelijkse lasten? Wij kunnen je goed doorverwijzen naar een betrouwbare partner die gespecialiseerd is op het gebied van hypotheken en verzekeringen.

Stap 2: Geschikte woning zoeken

Zodra je weet hoeveel je maximaal kunt uitgeven aan een woning en je jouw woonwensen op een rij hebt gezet, kunnen we samen de zoektocht naar een woning gaan beginnen! Wij gaan met jouw woonwensen gericht op zoek naar een woning die bij jou past. 

Stap 3: Een woning bezichtigen en extra onderzoek

Wanneer we een woning hebben gevonden die aansluit bij jouw woonwensen is het tijd voor een bezichtiging. Wij kijken mee naar het onderhoud van de woning en weten de juiste vragen te stellen aan de verkopende partij. Wij doen ook verder onderzoek naar de potentiële risico’s van de woning. 

Stap 4: De onderhandeling

Wanneer je een huis hebt gevonden die voldoet aan jouw woonwensen, kunnen de onderhandelingen gaan beginnen. Wij helpen jou bij het bepalen van de beste onderhandelingsstrategie en adviseren over een realistische prijs voor de woning. Na het bepalen van de strategie, het bod en de (ontbindende) voorwaarden, brengen we een bod uit bij de verkopende partij. 

Stap 5: Ondertekenen van de koopovereenkomst

Wanneer jij en de verkoper het eens zijn over de prijs, opleverdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele afspraken over roerende zaken, dan is er overeenstemming. Samen lopen we de koopovereenkomst door om te kijken of alle gegevens kloppen. Vervolgens is het tijd om te tekenen!

Stap 6: Overdracht woning

Pas wanneer de hypotheek geregeld is, de bedenktijd (drie dagen) is verstreken en eventuele aanvullende ontbindende voorwaarden niet van toepassing zijn, is de koop definitief. Nu kan de overdracht van de woning plaatsvinden!

Wat is de waarde van jouw woning?

Ontvang snel een gemakkelijk een indicatie van de waarde van jouw woning