Wij gaan samen op zoek naar die ene woning

We ondersteunen u graag in het proces voor de aankoop van een woning

De juiste professionele ondersteuning in deze woningmarkt. Dat is wat wij willen bieden met onze aankoopbegeleiding. 

Wij gaan samen op zoek naar die ene woning! Met 3 gecertificeerde NVM-makelaars en taxateurs heeft Bosma de Witte dé expertise in huis en houden wij beide benen op de grond. 

Kortom u wordt volledig ontzorgd én goed geïnformeerd over de bouwkundige staat van de woning, de omgeving, woningmarkt en prijzen. 

Met veel ervaring in de stad Leeuwarden en tevens het buitengebied met o.a. woonboerderijen kunnen wij u voorzien van het juiste advies. 

Als eerste op de hoogte van het nieuwste aanbod? Vul dan vrijblijvend een zoekopdracht in.

Een huis aankopen

Het aankopen van een huis houdt in dat u geholpen wordt door een aankoopmakelaar bij de aankoop van een nieuwe woning. Samen met de makelaars van Bosma de Witte gaat u op zoek naar die ene woning! U ontvangt goed advies, gaat beslagen ten ijs en krijgt de juiste professionele ondersteuning. Met de aankoopbegeleiding van Bosma de Witte wordt u volledig ontzorgd en goed geïnformeerd over alle relevante zaken omtrent de woning en de woningmarkt. Bij ons bent u aan het juiste adres voor de aankoop van een woning!

Het aankoopproces in stappen

Voordat u een woning gaat aankopen, is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:

Stap 1: Financieel inventariseren

Voordat u kunt beginnen met de zoektocht naar een woning, is het verstandig te onderzoeken wat uw financiële mogelijkheden zijn. Hoeveel kunt u lenen en wat worden uw maandelijkse lasten? Wij kunnen u goed doorverwijzen naar een betrouwbare partner die gespecialiseerd is op het gebied van hypotheken en verzekeringen.

Stap 2: Geschikte woning zoeken

Zodra u weet hoeveel u maximaal te besteden heeft aan een woning en u uw woonwensen op een rij hebt gezet, kunnen we samen de zoektocht naar een woning gaan beginnen. Wij gaan met uw woonwensen gericht op zoek naar een woning die aan al uw eisen voldoet. 

Stap 3: Een woning bezichtigen en extra onderzoek

Wanneer we een woning hebben gevonden die aansluit bij uw woonwensen is het tijd voor een bezichtiging. Wij kijken mee naar het onderhoud van de woning en weten de juiste vragen te stellen aan de verkopende partij. Wij doen ook verder onderzoek naar de potentiële risico’s van de woning. 

Stap 4: De onderhandeling

Als u een huis hebt gevonden dat voldoet aan uw woonwensen, kunnen de onderhandelingen gaan beginnen. Wij helpen u bij het bepalen van de beste onderhandelingsstrategie en adviseren over een realistische prijs voor de woning. Na het bepalen van de strategie, het bod en de (ontbindende) voorwaarden, brengen we een bod uit bij de verkopende partij. 

Stap 5: Ondertekenen van de koopovereenkomst

 We hebben een overeenstemming bereikt als u en de verkoper het eens zijn over de prijs, opleverdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele afspraken over roerende zaken. Samen lopen we de koopovereenkomst door om te kijken of alle gegevens kloppen. Vervolgens is het tijd om te tekenen!

Stap 6: Overdracht woning

Pas wanneer de hypotheek geregeld is, de bedenktijd (drie dagen) is verstreken en eventuele aanvullende ontbindende voorwaarden niet van toepassing zijn, is de koop definitief. Nu kan de overdracht van de woning plaatsvinden en hierna kunt u zich trotse eigenaar van een nieuwe woning noemen. 

Wat is de waarde van jouw woning?

Ontvang snel een gemakkelijk een indicatie van de waarde van jouw woning