Bothastraat 24, Leeuwarden

Over de Bothastraat 24

Alles wat de gewilde Transvaalwijk heeft te bieden vind je terug in de Bothastraat. Van de heerlijke dorpse sfeer in deze gemoedelijke straat met de prachtige karakteristieke gevels, tot de geweldige ligging nabij de Noordersingel aan de gracht, de historische Prinsentuin, het Rengerspark en het bruisende stadscentrum.

Op nummer 24 bieden wij deze leuke eindwoning uit 1910 te koop aan. Dit prachtige pand is in 2003 fraai uitgebreid met een moderne uitbouw van twee woonlagen. De combinatie van een eigentijds interieur met authentieke details maken deze woning tot een uniek en sfeervol geheel. Zowel de voor- en achtertuin zijn relatief beschut gelegen en zijn heerlijke plekken om te genieten van de zon of schaduw.

Indeling als volgt:

Begane grond:
Via de voortuin betreedt u de entree met lange gang, doorlopend tot de achterzijde van de woning. In de gang bevindt zich de meterkast, de trap naar de 1e verdieping, toegang tot het toilet met fonteintje, de keuken, de bijkeuken en de toegang tot de woonkamer. De heerlijke lichte doorzon woonkamer met hoge plafonds wordt gekarakteriseerd door een prachtig ornament en een sierlijke oude schouw en biedt aan de achterzijde toegang tot de tuin via openslaande deuren. Via de gang is ook de ruime eetkeuken in de uitbouw te bereiken, deze is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Tevens is de bijkeuken ondergebracht in deze uitbouw met bergkasten en een aansluiting van de wasmachine. De fijne beschutte achtertuin is gelegen op het zuiden met houten berging en tuin-/plantenwand. De voortuin is door de huidige bewoners vernieuwd en voorzien van klassieke oude waaltjes en is nu een heerlijke plek om bij zomerdagen te vertoeven.

1e verdieping:
Via de overloop v.v. lichtkoepel zijn de 4 ruime slaapkamers te bereiken, waarvan de slaapkamer in de uitbouw tevens toegang geeft tot een aparte ruimte voor o.a. wasmachine aansluiting, C.V. opstelling, kledingkast of berging. De slaapkamer aan de achterzijde heeft waarschijnlijk het beste uitzicht, waar je een glimp kunt opvangen van de boten die langsvaren in de Noorder stadsgracht. Tevens is de eigentijdse badkamer te bereiken via de overloop en deze is voorzien van dubbele wastafel, 2e toilet en inloopdouche.

Algemeen:
• perceel 145 m² eigen grond
• cv-ketel Remeha 2011 (eigendom)
• zonnepanelen 14 stuks aanwezig
• voorgevel is in 2007 gerestaureerd: gestraald, gevoegd met knipvoeg en geïmpregneerd
• gunstige indeling door de uitbouw
• berging aan voorzijde voor de fietsen
• berging in achtertuin
• dakbedekking hoofdwoning 2009

Bezichtigingen vinden plaats op 12 en 13 augustus, wij willen u graag verzoeken bezichtigingen uitsluitend per mail aan te vragen.

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Verkocht
Woonoppervlakte
138 m2
Energieklasse
C
Bouwperiode
1910
Plan bezichtiging

Meer aanbod

Alles bekijken