Westerkade 7, Leeuwarden

Over de Westerkade 7

Soms zijn dingen te mooi om waar te zijn… dit prachtig, karakteristiek, grachtenpand bijvoorbeeld… aan rustige straat met levendig water aan de voorzijde, ofwel fantastisch uitzicht aan de ene kant naar de Verlaatsbrug of aan andere kant het bolwerk (Westerplantage) van de Prinsentuin.

Op loopafstand van schouwburg de Harmonie, het stadscentrum, het station, het Fries Museum en de Prinsentuin: hart van Leeuwarden.

In 1880 gebouwd, oorspronkelijk als 2 woonhuizen en in 1999 verbouwd tot 1 woning met behoud van alle authentieke elementen, zoals schouwen, plafond, paneeldeuren, trappartij etc.

Recentelijk alle wanden, muren, ornamenten zorgvuldig gerenoveerd. Alle vloeren bestaan uit de oorspronkelijke brede houten vloerdelen. Het pand heeft een CV installatie (2 ketels) en is nagenoeg geheel voorzien van dubbele beglazing. Goten, dak en elektriciteit zijn vernieuwd. Onder het gehele pand bevindt zich het souterrain. Achter het huis ligt de verdiepte tuin die via steeg achterom ook is te bereiken.

Indeling:

Begane grond: inpandige entree met twee oude originele voordeuren met bordestrap, gang met doorgang en trap naar 1e verdieping: Voorkamer met ornamenten plafond en authentieke schouw. Ruime woonkeuken, open doorgang naar bijkeuken met vaste kasten en een apart toilet. Onder de bijkeuken bevindt zich een bergruimte, die via de tuin is te bereiken. Een deur met tuintrap naar zonnige verdiepte stadstuin met een achterom via een af te sluiten monumentale overkapte steeg.

1e verdieping: ruime overloop met fraaie trappartij en balken plafond, inloopkast met deur naar dakterras. Ruim modern 2e toilet. Achter(slaap)kamer met schouw en bedstee deuren. Grote voor(slaap)kamer met schouw. Vernieuwde badkamer met wastafelmeubel. Vaste trap naar 2e verdieping.

2e verdieping: open ruimte met groot werkblad en deuren naar een kleine kamer, tussenkamer met grote ingebouwde kledingkast, voor(slaap)kamer met dakkapel. De verdieping heeft aan beide zijden ruime zolderbergingen voorzien van ladekasten en planken.

Souterrain: bereikbaar via een externe oude stenen trap aan de voorzijde en via vaste trap vanuit de gang, voorzien van aansluitingen voor o.a. witgoed. In het souterrain bevindt zich een 3e toilet en er zijn diverse inbouwkasten. Op dit moment is de gehele ruimte in gebruik als galerie.

Het pand is zeer geschikt voor thuiswerken.

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Verkocht
Woonoppervlakte
173 m2
Bouwperiode
1880
Plan bezichtiging

Meer aanbod

Alles bekijken