Nieuweburen 66, Leeuwarden

Over de Nieuweburen 66

Nieuweburen 66 te Leeuwarden
Hoek Monnikemuurstraat/Nieuweburen.

Een lust voor het oog...deze monumentale stadsvilla in hartje Leeuwarden.

Dit unieke deels vrijstaande rijksmonument heeft een ruime aangebouwde garage en een zonnige omsloten binnentuin.
Oorspronkelijke bouwjaar is 1614 en in 1980 zorgvuldig gerestaureerd onder architectuur van Vegter architecten. Deze degelijk uitgevoerde restauratie(volledig gedocumenteerd) zorgt ervoor dat het pand
weinig onderhoud vraagt behalve regulier schilderwerk.

U bent in het historisch centrum van Leeuwarden waar de geschiedenis zicht- en voelbaar is. Hier vandaan wandelt u zo de schitterende Prinsentuin in of richting het Hofplein met zijn bruisende terrassen en gezellige restaurants.

De huidige bewoners hebben de afgelopen jaren de woning gebracht tot wat het nu is: een plaatje…wat voldoet aan de eisen van deze tijd.

Deze ruime en karakteristieke woning met haar speelse indeling, bijzondere elementen en hoge plafonds leent zich ook uitstekend voor een praktijk of atelier aan huis.

Beleef en ervaar het vorstelijke gevoel dat deze (h)eerlijke woning in dit stadsdeel je geeft en maak een afspraak met de makelaar.

Indeling:
sfeervolle entree met parterre: souterrain met o.a. zitkamer en haard, toilet, berg/provisieruimte, woonkamer voorzijde loungehoek, optrede naar eetkamer met balustrade, en van achter bedstede deuren half open moderne
keuken (2020) v.v. inbouwapparatuur, doorloop naar aangebouwde garage met kanteldeur met loopdeur (ruimte voor 1 auto + fietsen),zolder met installaties (Brink Climate System 2005 + CV Ketel 2019)) en ontspanningsruimte.

Via de achterdeur van de garage is een ruime zonnige binnentuin van ca 45 m2. Hiervoor is een aantrekkelijk en overdraagbaar (huur-)contract afgesloten met de woningbouwcorporatie.

1e verdieping: via de spiltrap komt u uit op een ruime overloop met inloopkast.
Tevens de entree naar de sfeervolle Opkamer met authentiek elementen zoals balkenplafond, lambrisering, haard schouw en gezellig uitzicht op het Vijzelstraatje.
Daarnaast de ingang van de ruime hoofd slaapkamer met achter bedstede deuren een eigen nieuwe badkamer (2021) v.v. 2e toilet, regendouche en dubbele wastafel.

2e verdieping: via de (nog oorspronkelijke) 17e-eeuwse wenteltrap komt u uit op een moderne overloop die toegang biedt tot 2 ruime slaapkamers en een badkamer met douche/zitbad, wastafel en 3de toilet.

3e verdieping: middels vlizotrap naar ruime zolderberging.

Eigen grond: 91 m2.

Aanvaarding in overleg.

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Verkocht
Woonoppervlakte
161 m2
Bouwperiode
1614
Plan bezichtiging

Meer aanbod

Alles bekijken