Verlengde Schrans 114, Leeuwarden

Over de Verlengde Schrans 114

“Huizum, liggende zeer naby Leeuwarden, doch buiten den klokslag dier Stad”
luidde de vroegere beschrijving van dit stadsdeel dat tegenwoordig wel degelijk deel uitmaakt van het fraaie Leeuwarden. Tot voor enkele decennia vormde de Verlengde Schrans de zuidelijke toegangsader naar Leeuwarden, tegenwoordig verlegd naar de Oostergoweg.

Op loopafstand van winkelstraat de Schrans, dé plek voor al uw dagelijkse boodschappen, en op loop-/fietsafstand van het bruisend stadscentrum, vindt u deze heerlijke vrijstaande jaren ’30 woning op gemoedelijke woonstand. Verrassend ruim door o.a. de fraai uitgebouwde serre/leefkeuken en met maar liefst 5 slaapkamers. In de groene en diepe achtertuin op het westen vindt u altijd een plek in de zon of schaduw.

Gaat u mee?

Op de begane grond betreedt u de woning via de voordeur en gang met vaste trap naar de 1e verdieping, garderobe kast, toilet met fonteintje en een kelderkast. De royaal opgezette woonkamer met aan de voorzijde een erkerkozijn en haard is een heerlijke plek om tot rust te komen en tevens ruim genoeg voor een extra, reeds aanwezige werkplek. Aansluitend de uitgebouwde serre/leefkeuken .v.v. vloerverwarming. Het prachtige raamkozijn met openslaande tuindeuren en de lichtstraat maken deze ruimte heerlijk licht en een plek waar je de hele dag kan zitten. De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en biedt tevens toegang tot de aangebouwde bijkeuken/berging met o.a. de wasmachine- en C.V. opstelling.

Voorts, voor stadse begrippen, een fraaie diepe achtertuin op het zonnige westen. De tuin biedt veel privacy en is in de zomer vrijwel geheel omgeven door groen met o.a. fruitbomen, een druivenstruik en een walnotenboom waar je heerlijk in het najaar van kan eten. Aan de achterzijde bevindt zich een houten berging en via de zijkant een gedeelde achterom naar de voortuin.

De eerste verdieping herbergt twee riante slaapkamers met vaste kasten, waarvan de voorste kamer is voorzien van een erkerkozijn. Tevens bevindt zich aan de voorzijde nog een kleinere slaapkamer. Via de overloop is de moderne badkamer ook te bereiken en is voorzien van vloerverwarming, een 2e toilet, ligbad, wastafel meubel, inloopdouche en deur naar het balkon op het westen.

De speelse inrichting van de 2e verdieping maakt dit huis uniek. Door de plaatsing van twee dakkapellen zijn er op deze etage nog twee (slaap)kamers gecreëerd.

Kortom heerlijke ruime woning op een fraaie en rustige woonstand met het stadscentrum binnen handbereik.

Bijzonderheden:
• Badkamer is in ca. 2014 vernieuwd en v.v. vloerverwarming
• De uitbouw met de serre is in 2010 gerealiseerd en tevens v.v. vloerverwarming
• Schilderwerk buitenom is grotendeels in 2022 gedaan
• Woning is grotendeels v.v. een parketvloer (behalve de 2e verdieping en uitbouw)
• De woning is voorzien van een energielabel C, heeft o.a. recentelijk 8 zonnepanelen gekregen en spouwmuurisolatie
• Achtertuin biedt veel privacy en is heerlijk groen
• Rustige woonstand, doordat de woning niet aan doorgaande weg ligt en nabij het stadscentrum

De verkoopinformatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Toelichtingsclausule NEN2580:
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Onderzoek plicht Koper(s):
Ons kantoor heeft de bemiddelingsopdracht aanvaardt van de juridische eigenaren en treedt als zodanig op in het belang van verkoper(s). Indien koper(s) zich zelf niet laat bijstaan en adviseren door een gecertificeerd makelaar (NVM/VBO/LMV) en het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek door een gecertificeerd keuringsbureau vrijwaart koper(s) de verkoper en diens Makelaar/Adviseur c.q. Bosma de Witte makelaars van iedere aansprakelijkheid waaronder juridische, bouwkundige aspecten en afwijkingen in brochures en meetrapporten. Dit in afwijking van de algemene consumentenvoorwaarden NVM en overige Belangenorganisaties Consumenten.

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Beschikbaar
Woonoppervlakte
167 m2
Energieklasse
C
Bouwperiode
1930
Plan bezichtiging

Meer aanbod

Alles bekijken