Bonifatiusplein 2, Leeuwarden

Over de Bonifatiusplein 2

Het Bonifatiusplein/Amelanderpark.

Aan de voet van één van de bakens van Leeuwarden, de Bonifatiustoren, vindt u dit monumentale en zeer royale woonhuis. Het object staat haast verborgen achter de Voorstreek, op een plek waar in samenwerking met de gemeente grootse plannen zijn ontwikkeld voor de transitie naar een zeer prettig leef en belevingsgebied.

Inmiddels zijn in het Amelandskwartier in stijl, met respect voor de historische omgeving, appartementen en stadsvilla's ontwikkeld, die nagenoeg alle verkocht zijn. De parkeerterreinen op het Bonifatiusplein en in de Amelandsstraat maken plaats voor het intieme Amelanderpark. Zie de artist-impression en voor een uitgebreide verhandeling over deze vergaande kwaliteitsimpuls www.leeuwarden.nl/amelandskwartier. Na deze metamorfose is de omschrijving “stadsoase” op zijn plaats.

De woning.
Het betreft een in de loop van de jaren met veel liefde en vakmanschap gerenoveerd object met villa-allure.

De entree op Bonifatiusplein 1 mag je gerust imposant noemen met aan weerszijden van de hal fraai gerestaureerde kamers, welke zijn te gebruiken als woonkamer en/of slaap/hobby/werkvertrekken. In een van de kamers is een douchegelegenheid gerealiseerd.

Achter in de hal bevindt zich het toilet en de toegang naar de hal van het bovengelegen Bonifatiusplein 2, welk woondeel ook een eigen ingang heeft aan de noordzijde, de toegangsstraat naar de Bonifatiuskerk.

Op de verdieping de riante woonkamer van plm. 48 m2, een grote separate keuken, de master-bedroom, het toilet en de badkamer met bad, douche en wastafel.

Ook op de tweede verdieping een zee aan ruimte in de vorm van een enorme hobbyruimte, momenteel in gebruik als sportzaal, maar voor veel doeleinden te gebruiken, voorts een slaapkamer van flinke afmetingen met eigen badkamer met douche en wastafel en, op de overloop, een toilet.

Ten slotte op de begane grond een inpandige berging en garage.

De verkoopinformatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Toelichtingsclausule NEN2580. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Beschikbaar
Woonoppervlakte
282 m2
Energieklasse
C
Plan bezichtiging

Meer aanbod

Alles bekijken