It West 14, Oudega

Over de It West 14

It West 14 Oudega

Wij mogen deze bijzondere voormalig directeurswoning aan It West, eertijds behorend bij de “School met den Bijbel”, te koop aan bieden.

Deze vrijstaande woning uit 1922 kenmerkt zich door de karakteristieke kap met tuile du nord pannen en er zijn fraaie authentieke details behouden gebleven,
waaronder de ornamenten, kamer-en-suite met glas-in-lood suitedeuren en paneeldeuren.

Indeling als volgt:
Begane grond: Entree met meterkast en toegang tot slaapkamer, gang, keuken en walk in closet. Kamer-en-suite met glas-in-lood suitedeuren en paneeldeuren.
Keuken en bijkeuken met toilet en eigentijdse badkamer met douche en wastafel.

Eerste verdieping: ruime overloop met 4 slaapkamers en ingebouwde kasten. Badkamer met wastafel en douche.

Tuin: Ruime beschutte tuin op het noorden met houten berging en eigen oprit.

Algemeen:
Oudega (gemeente Smallingerland) is een levendig dorp, waar het fijn wonen is. Centraal gelegen t.o.v. Leeuwarden, Drachten en Groningen. Het dorp telt ca. 1700 inwoners,
heeft diverse winkels, een samenwerking-basisscholen en een Multifunctioneel Centrum (MFC) waarin diverse verenigingen en een huisartsenpraktijk zijn ondergebracht.
Momenteel wordt het havengebied fraai opgeknapt en is uitgebreid met zwemstrand en vanaf 2024 wordt er gestart met de aanleg van een groot meer.
Oudega ligt in een prachtig landelijke omgeving aan open vaarwater en schitterende fiets- en wandelpaden, nabij de Wijde Ee en Nationaal Park De Alde Feanen.

Kortom een fijne woon- en leefomgeving!

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Verkocht
Woonoppervlakte
139 m2
Energieklasse
F
Bouwperiode
1922
Plan bezichtiging

Meer aanbod

Alles bekijken