Douwe van Glinsstrjitte 10, Dronryp

Over de Douwe van Glinsstrjitte 10

Een fraaie, rustige, bijna éigenwijze plek.
Met een prachtige tuin met vrij uitzicht, waar de bonte specht een dagelijkse gast is.
Geschikt voor een gezin, maar daarnaast ook levensloopbestendig vanwege een extra (werk/slaap) kamer en badkamer op de begane grond.
Zomaar enkele kwalificaties van toepassing op deze goed onderhouden twee-onder-één kapwoning, op een perceel van maar liefst 482m 2.

Dronryp ligt aan de A31, op slechts tien autominuten tussen Leeuwarden en Franeker. Aan de zuidkant, vlak buiten het dorp, ligt het treinstation aan de spoorlijn Leeuwarden-Harlingen. Het vriendelijke dorp telt 3240 inwoners en kent veel voorzieningen zoals een supermarkt, enkele basisscholen (waaronder een integraal kindcentrum), peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, een bakker, bloemist, drogist en huisartsenpraktijk. In juni vormt Dronryp het toneel van het iepenloftspul en de "de Rypster Merke”.

De indeling is als volgt:

Begane grond:
Zij-entree, ruime nette hal, trap naar de eerste verdieping , tuingerichte doorzon woonkamer,
slaap-/werk-/hobbykamer, badkamer met douche en wastafel, keurige keuken, verwarmde bijkeuken met toegang naar de garage en de voortuin. In de garage tevens een loopdeur naar de tuin.

Eerste verdieping:
Overloop, drie slaapkamers, waarbij de grootste slaapkamer een prachtig uitzicht geeft over tuin en groen, een tweede badkamer met douche, wastafel en toilet.

Tweede verdieping:
Via vlizotrap te bereiken ruime bergzolder.

Voorts de heerlijke met zorg aangelegde tuin met vrij uitzicht, meerdere zonneterrassen en een vrijstaande houten berging. De aanwezige kweekkas gaf afgelopen seizoen een opbrengst van maar liefst 150 (!!) trossen overheerlijke blauwe druiven.

- Buitenschilderwerk uitgevoerd in 2020
- Stukje tuin (120 m2) wordt van de gemeente Waadhoeke voor 66 euro per jaar gehuurd

Heeft u interesse neem via uw aankoopmakelaar of zelf contact met ons op voor het maken van een bezichtigingafspraak.

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Verkocht
Woonoppervlakte
117 m2
Energieklasse
C
Bouwperiode
1974
Plan bezichtiging

Meer aanbod

Alles bekijken