Oer de feart 48, Goutum

Over de Oer de feart 48

Wat mogen wij een verrassend leuke vide-woning te koop aan bieden in het gemoedelijke dorp Goutum en gelegen aan open vaarwater!

Deze ruim opgezette geschakelde tussenwoning is keurig onderhouden en heeft door de hoogte verschillen in de plafonds een heerlijke ruimtelijk gevoel. Daarnaast beschikt de woning over een inpandige bijkeuken/berging (voormalige garage), 4 ruim opgezette slaapkamers, een balkon en daarbij, om de hoek, nog een aparte garagebox.

De achtertuin is fraai ingericht met diverse terrassen en ligt aan een zijarm van de Wirdumervaart met een rechtstreekse verbinding met open vaarwater. Circa 10 jaar geleden is de tuin opnieuw aangelegd en is de walbeschoeiing vernieuwd.

Kortom: een unieke woning op een fijne woonlocatie!

Indeling als volgt

Begane grond: Via eigen oprit en overkapping de entree, ruim opgezette hal, keurig toilet met fonteintje, meterkast en trap naar 1e verdieping. Aangrenzend de hal bevindt zich de voormalige garage, momenteel opgedeeld met o.a. witgoedopstelling. Ook het heerlijke woongedeelte is via de hal te bereiken. De muren zijn, grotendeels, een aantal jaar geleden opnieuw gestukt. Aan de voorzijde bevindt zich het zitgedeelte met het hoge plafond door de vide, wat een heerlijk open gevoel creëert. Voor extra ruimte en licht is de oorspronkelijke overkapping aan de achterzijde bij de woning erbij getrokken. Hierdoor is een fijne tuingerichte eethoek ontstaan en nog een aparte werkplek. De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur.

1e verdieping: overloop met vaste trap naar de 2e verdieping en toegang tot de vide boven de woonkamer. Op deze verdieping bevinden zich 4 ruim opgezette slaapkamers, waarvan 2 met toegang tot het balkon aan de achterzijde. Ook hier geven de hoge plafonds een open en speels karakter aan de woning. De eigentijdse badkamer is voorzien van een ligbad, douche, 2e toilet en wastafelmeubel.

2e verdieping: ruime zolder met o.a. C.V. opstelling.

Tuin: De achtertuin is heerlijk ingericht met een terras gelijk grenzend aan de woning en aan het water een vlonder terras, waar eventueel ook met een bootje aangemeerd kan worden. Met de ligging aan open vaarwater kun je vanaf hier de Friese wateren gaan verkennen! Aan de voorzijde bevindt zich nog een fraaie voortuin gericht op het zuiden en een eigen oprit.

Bijzonderheden:
• Ruim opgezette Vide-woning met hoge plafonds
• Gelegen aan open vaarwater
• Een inpandige bijkeuken/berging en een separate garagebox
• Kindvriendelijke buurt met speeltuintje nabij.

Algemeen:
Goutum is een populair dorp ten zuiden van Leeuwarden met een oude dorpskern en een actief (sport)verenigingsleven. De woning ligt in een rustige en kindvriendelijke buurt met veel groen. Het bruisende stadscentrum van Leeuwarden ligt op slechts tien minuten fietsen en de woning is uiterst gunstig gelegen tegen opzichte van de uitvalswegen richting Heerenveen, Groningen en de Afsluitdijk. In de nabije omgeving bevinden zich o.a. een basisschool, kinderopvang, supermarkt en dorpshuis.

De verkoopinformatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Toelichtingsclausule NEN2580. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Beschikbaar
Woonoppervlakte
160 m2
Energieklasse
C
Bouwperiode
1970
Plan bezichtiging