Molepolle 15, Dronryp

Over de Molepolle 15

Midden in het dorp, op beschutte woonstand staat deze door architect Piet Timans ontworpen en op de Jugendstil en Art Nouveau geïnspireerde villa. Kenmerkend voor dit vrijstaande woonhuis zijn de gebruikte bouwmaterialen zoals gladde authentieke strengpers stenen (speciaal laten bakken tot het smeltpunt van de klei waardoor er verglaasde stenen zijn toegepast in het siermetselwerk), tuile du nord dakpannen en toepassing van koper voor hemelwaterafvoeren en dakbedekking erker en voorts zink voor de loggia.

Het royale huis is qua elektriciteit volledig energievrij en heeft energielabel A. Een huis voor de toekomst, duurzaam en met natuurlijke materialen gebouwd.

DE VERKOPER VERTELT
Uniek en oorspronkelijk een op de Amsterdamse school geïnspireerde vrijstaand Jugendstil landhuis. Passend in het landschap naast een monumentale boerderij uit 1830. Een zeer ruime woning, elektriciteit neutraal, een oorspronkelijk ambachtelijk huis met alle comfort van deze tijd. Het bouwjaar is 2000. De arbeidsintensieve gebouwde woning is voorzien van nieuwe authentieke bouwmaterialen inclusief de karakteristieke glas in lood ramen (in thermopane) in de erkers.

INDELING

Begane grond:
De entree in de achtkantige vormgegeven toren met fraai daglicht vanuit de torenspits, mediterraan siertegelwerk en wenteltrap naar de 1e verdieping biedt toegang tot het toilet, bijkeuken, keuken en de woonkamer.
De woonkamer (circa 90m²) is uniek door zijn grote overspanningen, door toepassing van extra staal constructies. De Italiaanse tegelvloer, twee erkers, schouw met houthaard, een tegel kachel genaamd Fin oven 18 van Fetze Tigchelaar en openslaande deuren naar de veranda zorgen voor een sfeervol geheel.
Aan de achterzijde van de villa en grenzend aan de woonkamer bevindt zich de kersenhouten keuken met r.v.s.-blad en inbouwapparatuur. De bijkeuken, tevens aan de achterzijde, geeft toegang tot de geïsoleerde, dubbele garage.

Eerste verdieping:
Na de overloop met vide volgt aan de achterzijde de slaap-/werkkamer met erker en toegang tot de ruime, boven de garage gesitueerde zolder met cv-ketel, . Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de zeer ruime, U-vormige slaapkamer met een fraaie dakkapel, vaste kast, via openslaande deuren bereikbaar de loggia en toegang tot een eigen badkamer met ligbad en wastafel.
De tweede op de verdieping aanwezige slaapkamer ligt aan de achterzijde en heeft eveneens een eigen badkamer tot zijn beschikking. Bedoeld als inpandig gasten verblijf door de aanwezigheid van twee badkamers. De derde ruime kamer thans kantoor is te gebruiken als derde slaapkamer. Via deze kamer komt u op de grote ruimte boven de dubbele garage die multifunctioneel te gebruiken is.
Een separaat toilet op de 1 verdieping is via de overloop te bereiken en vanwege de luxe en comfort niet in de badkamers gesitueerd.

Tweede verdieping:
Op de tweede verdieping vindt u twee ruime slaapkamers waarvan een zeer ruim en voorzien van de karakteristieke gebogen raampartijen , op de tussen de twee kamers gesitueerde overloop bevindt zich een ruime bergkast.

Algemeen:
Het geheel binnen en buiten ziet er zeer goed verzorgd uit. Als voorbeeld te noemen
de gevel is fris en fleurig alsof het net nieuw gebouwd is, de gevels zijn zeer goed geïmpregneerd.
De garage 42 m2 is levensloop bestendig en gebouwd als een woonruimte met isolatie en dito binnenmuren. Eenvoudig een andere bestemming te geven op de begane grond.
De 18 zonnepanelen zijn op 11 maart 2020 nieuw geplaatst, de woning is qua elektriciteit gebruik neutraal.
Recentelijk is dit twintig jaar oude huis voorzien van groot onderhoud en is er een her-decoratie gepleegd om de sfeer van Jugenstil in combinatie met eigentijds comfort te benadrukken.
In de achtertuin vindt u fruitbomen: appel ,peer, kersen en perzik
Op de zijkant van het huis pal op het zuiden meer fruit zoals: bessen, bramen, frambozen, welke tegen onze snoepgrage gevederde vrienden eenvoudig kunnen worden beschermd door netten te plaatsen.
De schutting achter is gebouwd van duurzaam Azobe hout verkregen uit een voormalige geluidswal in Groningen, een ultiem voorbeeld van hergebruik.
De achter de woning gelegen loods is enige tijd geleden door de eigenaar van deze woning verkocht en kent een bedrijfsbestemming in de lichtste categorie 1 (opslag e.d.) dus geen hinder en (geluids-)overlast voor de omwonenden.

Het voert te ver om alle bijzonderheden van de woning hier op te sommen. Het is een traditioneel huis met zeer veel ambachtelijke detailleringen. Dit arbeidsintensief gebouwd huis is met passie gerealiseerd door een team van top vakmensen. Wij nodigen u daarom uit voor een bezichtiging ter plaatse.

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Verkocht
Woonoppervlakte
255 m2
Energieklasse
A
Bouwperiode
2000
Plan bezichtiging

Meer aanbod

Alles bekijken