Heije Schaperloane 13, Feanwalden

Over de Heije Schaperloane 13

Op een fraaie stand in de rustige, ruim opgezette en groene villawijk Tichelkamp aan de rand van het dorp vindt u deze royale, vrijstaande, goed onderhouden en veel privacy biedende woning op 604 m².
De woning is zowel van binnen (2016) als van buiten (2022/23) volledig geschilderd. U kunt er zo in! De oprit biedt plaats aan meerdere auto’s.

Deze ruime woning (155 m²) geeft door de grote raampartijen vanuit alle hoeken veel lichtinval. De woonkamer (met verzonken radiatoren) biedt vrij zicht op de beschutte, op het zuiden gelegen tuin met vijver en groot zonneterras. Toch zijn er rondom het gehele huis ook de nodige schaduwrijke plekjes.

De woning heeft verder een grote, vrijstaande stenen garage met betonnen vloer en een daaraan aangebouwd houten schuurtje voor tuingereedschap en houtopslag. Zowel de dakbedekking van de woning als van de garage zijn al eens vernieuwd. De woning (energielabel C; 2034) is bijzonder geschikt voor zonnepanelen en daarom gemakkelijk te upgraden tot een hoger label.

Indeling
Begane grond: entree met ruime hal, toilet met fonteintje, vaste trap naar eerste verdieping, toegangsdeur naar woonkamer. Lichte woonkamer, met ingebouwde, diepe kastruimte, grote raampartijen en schuifpuien naar de tuin, houtkachel, eethoek en halfopen keuken met uitgebreide keukenopstelling (2016). Bijkeuken met onder meer wasmachineaansluiting en met achteringang. Behalve de bijkeuken is de gehele benedenverdieping voorzien van een eikenhouten parketvloer (2016).

Verdieping: via vaste trap naar 1e verdieping. Overloop met 4 ruime, verwarmde slaapkamers (waarvan één met ingebouwde wastafel), royale badkamer met toilet, wastafel en ligbad.
Ook boven is veel bergruimte.

De woning ligt nabij de natuurgebieden It Bûtefjild en de Houtwiel met hun uitgestrekte wandel- en fietspaden en met hun rijke flora en fauna. Feanwâlden heeft uitstekende openbaar vervoersvoorzieningen, zoals busverbindingen en een frequente sneltreinverbinding met Leeuwarden (10 minuten) en Groningen (26 minuten).

Ook dankzij de Centrale As verloopt het wegverkeer vlot, met Dokkum op plm. 12 en Drachten en Leeuwarden op 15 autominuten.
Groeikern Feanwâlden (3.545 inwoners) beschikt over voldoende voorzieningen, zoals basisscholen (openbaar en christelijk), kinderopvang, huisartsenpost, apotheekuitgiftepunt, winkelcentrum, groente- kaas- en vismarkt en horeca.

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Verkocht
Woonoppervlakte
155 m2
Energieklasse
C
Bouwperiode
1978
Plan bezichtiging