Fiskwei 16, Holwerd

Over de Fiskwei 16

Weidse vergezichten, rust, uitkijkend op de zeedijk….en straks misschien een A-locatie aan de boulevard en haven van “Holwerd aan Zee”?!

Bijzonder objecten aan de Fiskwei 16 en 24 te Holwerd, op een bijzondere locatie aan de rand van de kerkterp, met de prachtige torenspits van de grote kerk, die prominent boven de bebouwing uitsteekt. De locatie aan de Noordrand van het dorp, vlakbij het fraaie waddengebied, is goed bereikbaar.

Vermoedelijk heeft op deze plek vroeger, in de Franse tijd rond 1800, een kazerne gestaan. Dat suggereert ook de naam van de nabij gelegen straat: “Kasernestrjitte”.

Als het plan “Holwerd aan Zee” doorgaat, is het mogelijk dat het hier aangeboden perceel van 800 m2 direct aan de kade van de te ontwikkelen haven komt. Een ideale locatie voor ondernemers of watersporters. (foto Holwerd aan zee: Buro Harro)

In dit plan wordt in de komende jaren de zeedijk bij Holwerd doorbroken, zodat er dan een gebied voor natuur, recreatie en watersport ontstaat.

Fiskwei 16
De woning op nummer 16 is in 1956 gebouwd en kenmerkt zich door de hoog opgetrokken gevels, aangebouwde garage en ruime uitbouw aan de achterzijde. De woning is vakkundig gebouwd en onderhouden, maar moet nu wel gemoderniseerd worden.
Vanuit het woonhuis en de grote tuin is er een fraai uitzicht op de historische toren.

Indeling
Begane grond: entree/hal met meterkast, trap naar 1e verdieping, ruime droge kelder, voorkamer met glas-in-loodramen, tuingerichte woon-/eetkamer, dichte keuken met recht keuken blok, bijkeuken met C.V. opstelling, separate toilet, deur naar tuin en toegang tot de aangebouwde garage en aparte badkamer met ligbad en wastafel. Kamers en keuken hebben verschillende vaste kasten.

1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers met inbouwkasten, douche met wastafel en toilet.

2e verdieping: via vlizotrap te bereiken bergzolder

Isolatie: de spouwmuren zijn geïsoleerd. De ramen op de begane grond hebben dubbele beglazing (1999)

Fiskwei 24
Het oude huis op nummer 24 is vanaf ongeveer 1820 tot 1965 bewoond geweest. Daarna is de voormalige woning gebruikt als werkruimte en stalling. Naast het huis is een vrijstaande, ruime, tweede garage gebouwd met vliering en dakkapel. De oude woning op nummer 24 is in vervallen staat, de vrijstaande garage ernaast is in goede staat.

Aan de voorzijde van deze beide panden loopt een pad van de Fiskwei naar de kerkterp. De panden zijn via dit pad goed met de auto te bereiken. Het grondeigendom vóór nummer 24 loopt door tot aan de begrenzende sloot, maar heeft “recht van overpad” voor de naast liggende woningen.

Nr. 24: eventueel kleinschalige detailhandel toegestaan (wel met vergunning).

Bijzonderheden:
Via de zeer grote, zonnig gelegen achtertuin van Fiskwei 16 is de voormalige woning op nummer 24 met vrijstaande garage binnendoor te bereiken. Het tuinperceel is gebruikt voor groenten- en bloementuin. De achtertuin is ook te bereiken via het pad van de Fiskwei naar de kerkterp. Daarvoor is er een afsluitbare doorgang tussen de voormalige woning en de vrijstaande garage op nummer 24.

Zie voor de ligging van de panden op het perceel de situatieschets met foto’s en de brochure.

Wij bieden beide objecten (nr. 16 en 24) als geheel aan met een "BIEDEN VANAF" prijs: € 220.000,-- k.k.

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Verkocht
Woonoppervlakte
111 m2
Energieklasse
F
Bouwperiode
1956
Plan bezichtiging