Dobbehof 59, Goutum

Over de Dobbehof 59

UNIEK EN ROYAAL WONEN AAN OPEN VAARWATER

Wij bieden deze fraaie levensloopbestendige royale villa, op hoeklocatie en aan open vaarwater te koop aan.

In het kort:
• Onder architectuur gebouwde royale villa met maar liefst 258 m2 woonoppervlak
• Vrijstaand wonen aan open vaarwater en eigen aanleg steiger
• Levensloopbestendig wonen met maar liefst 3 badkamers
• Zeer ruime garage met extra hoog plafond
• Prachtig ontworpen groene tuin met fraaie doorkijkjes over het water
• Ruim hoekperceel met veel privacy van maar liefst 880 m2
• Energielabel A en tevens voorzien van 12 zonnepanelen

Deze, in 2000, onder architectuur van Sijtsma Feekes Architecten (nu Architectenteam) gebouwde vrijstaande woning is verrassend op meerdere punten.
Met maar liefs 258 m2 aan woonoppervlak is dit een van de grootste woningen in Goutum Noord. Bovendien met 3 badkamers, 1 op elke verdieping, is de woning levensloop bestendig te gebruiken. Ook uniek is de royale garage met extra hoog plafond speciaal gebouwd voor het stallen van een camper.

Tevens de fraaie, onder architectuur van Tuinen Mien Ruys ingerichte tuin, biedt veel privacy en door de speelse inrichting heerlijk beschutte terrassen. Kort gezegd: Een kleine oase van groen aan het water met prachtig zicht over het Van Harinxmakanaal. Met een eigen aanleg voor boot/sloep zijn de Friese meren binnen handbereik!

Indeling als volgt:
Begane grond: entree/hal met trap naar 1e verdieping, toilet met fonteintje en meterkast, naast gelegen een slaap-/werkkamer met aansluitend een badkamer met ligbad en wastafel.
Via de hal is de heerlijk lichte en ruim opgezette woon-/eetkamer te bereiken met op 2 plekken toegang tot de fraaie tuin.

De keuken is het middelpunt van de woning en is voorzien van diverse inbouwapparatuur en biedt ook fraai zicht op de tuin. Vervolgens de bijkeuken met voorraadkast, wasmachine opstelling, toegang tot de ruime kelder op stahoogte, deur naar de tuin en tevens toegang tot de royale garage met extra hoog plafond en deur naar de zijtuin.

1e verdieping: Overloop met vaste trap naar de 2e verdieping, inloop-/bergkast en toegang tot de badkamer. Op deze verdieping een ruim opgezette (ouder)slaapkamer met deur naar het dakterras en tevens dezelfde aansluitende badkamer voorzien van ligbad, dubbele wastafel, inloopdouche, toilet en bidet en deur naar het dakterras. Daarnaast bevindt zich een kleinere slaapkamer op deze etage.

2e verdieping: Overloop met vaste kast en badkamer met wastafel, 3e toilet en douche. Op deze verdieping, een later opgebouwde, een ruime slaapkamer en 2 iets kleinere slaapkamers.

Tuin: de tuin is echt uniek te noemen en een belevenis op zich. Speciaal en speels ingericht met fantastische doorkijkjes op het water en iets verder het Van Harinxmakanaal. Met veel groen biedt het perceel veel privacy en is het de gehele dag door genieten van zon en schaduw. De tuin is tevens voorzien van berging en een kas voor de mensen met groene vingers. Een eigen boot aanleggen kan aan de eigen steiger en vanaf hier vaart u zo het Van Harinxmakanaal op.

Algemeen
Uniek en royaal wonen, heerlijk privé, te midden van het groen en water en tegelijkertijd dicht bij het bruisende stadscentrum van Leeuwarden en nabij uitvalswegen richting de afsluitdijk, Drachten, Heerenveen/Groningen. Goutum is een historisch pittoresk terpdorp gunstig gelegen onder de rook van Leeuwarden. Het dorp heeft een goede basisschool en kinderopvang.

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Verkocht
Woonoppervlakte
258 m2
Energieklasse
A
Bouwperiode
2000
Plan bezichtiging