Buorren 53, Bitgum

Over de Buorren 53

Sfeervol wonen in het pittoreske terpdorp Bitgum!

Dit kan in deze verrassend ruime tussenwoning met o.a. 4 slaapkamers, uitbouw en vrijstaande schuur met vliering. Bovendien doet de voorkant van de woning niet vermoeden dat het huis op een groot perceel staat met tevens een eigenoprit naar de Tramdyk. Met nabij een (speel)parkje met vijverpartij een leuke plek in het dorp.

Doordat er een slaapkamer op de begane grond is en in de uitbouw o.a. een extra kamer en badkamer is gerealiseerd kan er met een paar kleine aanpassingen een levensloopbestendige woning gemaakt worden.

Indeling als volgt:

Begane grond:
Entree/hal met meterkast, slaapkamer beneden, trapopgang naar 1e verdieping, keuken in L-opstelling met diverse inbouwapparatuur, deur naar de achtertuin, voormalig badkamer met nu een toilet en wasmachine aansluiting, ruime sfeervolle woonkamer aan de voorzijde, aangebouwde eetkamer met deur naar tuin en badkamer met whirlpool bad en wastafelmeubel. Voorts ruime nette tuin met diverse terrassen, vrijstaande stenen schuur met vliering (aansluiting voor afvoeren en water zijn aanwezig, tevens voor een eventuele uitbouw in de tuin) en eigen oprit naar de Tramdyk.

1e verdieping:
Overloop, 3 slaapkamers en badkamer met inloopdouche, 2e toilet en wastafel.

Algemeen:
Het dorp Bitgum is ontstaan vlak achter de Middeleeuwse zeedijk, de Alddyk. In dit van oudsher agrarische dorp woonden vroeger vooral tuinders, landarbeiders en boeren. Ook in de hedendaagse tijd vinden we in Bitgum kenmerken vanuit het verleden terug. Het dorp heeft goede voorzieningen gezamenlijk met de buurdorpen Bitgummole (Beetgumermolen) en Ingelum (Engelum). Zoals basisscholen, een dorpshuis, sportvelden, middenstand en enkele horecagelegenheden. Voor de liefhebber is er een actief verenigingsleven. Bitgum ligt aan de provinciale weg die voor een snelle verbinding (tevens bus) met Leeuwarden, Franeker en Harlingen zorgt.

Meer lezen
Type
Woonhuis
Status
Verkocht
Woonoppervlakte
132 m2
Plan bezichtiging